Welkom bij MT2OFX
 

Begin
Kenmerken
Download
FAQs
Versie 3.5
Banklijst
Nuttige Links
Forums
Contact

Switch to English
Switch to English

Nieuws: Versie 3.5 vrijgegeven (09 mei 2009)

Voor meer informatie over de nieuwigheden van V3.5, kijk hier en op de forums. Download de nieuwe versie.

Wat is MT2OFX?

MT2OFX is een gratis programma waarmee transacties die u van uw bank downloadt  (in MT940, CSV, QIF, OFC, OFX of een ander niet-binair formaat) in Microsoft Money of een ander programma kunt laden dat met de formaten QIF, OFC en OFX kan werken. Dankzij de uitgebreide scripting faciliteiten kan de conversie helemaal volgens uw eigen voorkeuren worden ingericht.

Met welke banken werkt MT2OFX?

Een complete lijst van de banken die met de meegeleverde scripts verwerkt kunnen worden kan hier gevonden worden.

Het is betrekkelijk eenvoudig om een nieuwe bank te implementeren. Dit proces staat in het helpbestand beschreven; mocht u desondanks wat assistentie nodig hebben bij het configureren van MT2OFX voor uw bank, stuur me dan even een emailtje en ik sta graag voor u klaar.

Met welke software werkt MT2OFX?

Microsoft Money (ook: UK-versie en waarschijnlijk ook alle andere versies)

Oudere versies van Microsoft Money (waaronder de laatste versies in verschillende talen die zonder al te veel moeite gevonden kunnen worden) gebruiken het OFC-formaat, terwijl nieuwere versies tevens OFX ondersteunen. Er is hier wat aanvullende hulp beschikbaar.

Quicken

Versies van Quicken t/m 2004 ondersteunen het importeren van QIF-bestanden. Intuit heeft echter besloten om deze faciliteit uit Quicken 2005 te verwijderen voor de meeste rekeningtypen en vanaf 2006 voor alle rekeningtypen. QFX (OFX met toegevoegde Quicken-smaak) kan onder bepaalde omstandigheden geimporteerd worden. Voor meer informatie zie de forums.

Acemoney (incl. Lite-versie)

Dit shareware-product is in verschillende talen (waaronder Nederlands) verkrijgbaar. De Lite-versie is zelfs gratis!

GNUCash

Open-sourceprogramma. GnuCash draait op Mac OSX, GNU/Linux, *BSD, en de traditionele Unix-varianten: Solaris, AIX, en andere.

MoneyDance

Deze nieuwe Finance Manager is beschikbaar voor Linux, Mac OS X, en Windows.

Installatie

Het programma wordt geleverd als zelf-installerend EXE-bestand.